В літню спеку прохолодні напої стають незамінними. Шипуче пиво швидко втамовує спрагу та не викликає сильного сп’яніння. Чоловіки частіше вибирають темні сорти, а дівчатам більше до вподоби світле нефільтроване пиво з м’яким смаком. Воно гарно смакує з копченостями, сухими закусками. Технологія виробництва відрізняється від фільтрованого. Саме вона впливає на смак, термін зберігання, корисні властивості. Також обумовлює колір, характерний осад на дні пляшки. Що ж особливого в цьому напої?
Як роблять нефільтроване пиво?
Рецептурний склад стандартний. Тут є хміль, дріжджі, солод, чиста вода. Варіння однакове, але кінцеві технологічні етапи змінені:
- фільтрацію проводять один раз, замість двох;
- стерилізацію заміняють пастеризацією;
- для окремих видів додають ароматизатори;
- розливають в бляшанки та пляшки тільки з темного скла;
- зберігають без доступу сонячних променів.
В результаті залишається частина дріжджів. Бродіння продовжується в герметично закритих пляшках. Тому рідина має мутнуватий колір та природний осад.
Смак такого напою відрізняється насиченістю, різкістю. В складі зберігаються вітаміни, мінерали, амінокислоти. В невеликій кількості нефільтрат позитивно впливає на серце та судини, покращує апетит, відновлює обмін речовин. Хміль проявляє заспокійливий ефект, знімає стрес, біль.
Де знайти свіже нефільтроване пиво?
Технологія зумовлює короткий термін зберігання — максимум три тижні. В супермаркетах перевіряйте дату на етикетці. З онлайн-замовленнями трохи складніше. Залишається сподіватись на чесність сайту. Покупці вибирають великі інтернет-супермаркети на кшталт novus.online в Києві. Компанія має кур’єрську доставку по столиці, в передмістя. Привезуть навіть одну маленьку пляшку. Новус завжди контролює свої товари, тому у свіжості можна не сумніватися.
Не слід забувати, що напій алкогольний. Зловживання загрожує зворотною дією. Зберігайте міру та насолоджуйтесь різким прохолодним смаком теплими літніми вечорами.