СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:38

У Рівному судитимуть підприємця, який мав намір торгувати фальсифікованими цигарками

Рівненською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якому інкримінують незаконне придбання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Так, під час досудового розслідування встановлено, що 33-річний підприємець, не маючи жодних дозвільних документів, з метою швидкого, але незаконного збагачення, вирішив зайнятись збутом тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Для цього він замовив 5 000 пачок цигарок, які йому переслали через логістичну компанію. Правоохоронці вилучили «товар» з авто чоловіка, коли той саме забрав своє замовлення і віз його на зберігання. Обвинувачений не зміг показати поліціянтам жодних документів на цигарки.

Орієнтовна вартість вилучених фальсифікованих тютюнових виробів складає 250 000 грн. Наразі на цей товар судом накладено арешт.

Згідно з висновками експерта підакцизні товари не відповідають вимогам та стандартам, що затверджені і зареєстровані у встановленому законодавством порядку та нормативним документам, що діють в Україні.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.