СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:42

Рівнеоблрада звернулась до партнерських регіонів щодо неприпустимості участі спортсменів росії і білорусі на Олімпіаді-2024

Під час засідання 16-ї сесії Рівненської обласної ради депутати ухвалили звернення до партнерських регіонів Рівненської області щодо недопущення спортсменів рф і білорусі до міжнародних змагань.

Останні події в міжнародних спортивних колах, заяви Міжнародного олімпійського комітету та Олімпійської ради Азії є наругою над пам’яттю українських громадян, які загинули під час повномасштабного вторгнення. Сьогодні українські спортсмени зі зброєю у руках захищають своїх рідних та Батьківщину від рашистів.

Від куль та снарядів вже загинули більше 220 українських спортсменів. Російські обстріли та ракетні удари, зокрема з території білорусі, забирають щодня життя українців, які могли стати відомими на увесь світ спортсменами, вченими, лікарями, вчителями і просто чесними, щирими та працьовитими громадянами своєї країни. Внаслідок обстрілів постраждало більше 320 спортивних об’єктів, з них 87 знищені повністю або частково. Зокрема, зруйновано стадіон “Металіст” у місті Харкові, спортивний комплекс “Авангард” у місті Києві, навчально-спортивний центр у місті Чернігові, басейн “Нептун” у місті Маріуполі на Донеччині, Льодовий палац спорту в місті Сєвєродонецьку на Луганщині, стадіон “Чемпіон” у місті Ірпені на Київщині, численні спортивні об’єкти на окупованих територіях.

А нещодавні новини повністю шокували увесь цивілізований світ! 10 березня Міжнародна федерація фехтування (FIE) дозволила російським та білоруським спортсменам знову брати участь у змаганнях, зокрема у відборі на Олімпійські ігри. Рішення набуває чинності з другої половини квітня цього року, напередодні Чемпіонату світу з фехтування в Мілані, початок якого у липні.

«Ми не можемо цього допустити! Саме тому ми виступаємо категорично проти таких ініціатив та звертаємось до Вас із закликом підтримати дане звернення, підтримати Українську державу, адже впевнені, що світова спільнота не згідна йти на поступки агресору! Останні заяви Президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха щодо даного прецеденту – не вкладаються у головах європейського та українського суспільства. Вважаємо це проявом слабкості та передачі міжнародної спортивної трибуни вбивцям, мародерам, терористам та ґвалтівникам. Ні про яку нейтральність не може йти і мови, допоки ворог продовжує війну, мета якої – геноцид українського народу. Будь-який нейтральний прапор і форма – просякнуті кров’ю поранених і загиблих українці» – йдеться у зверненні.