СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:35

На Рівненщині попрощалися з 5 загиблими військовими

На Рівненщині провели в останню дорогу п’ятьох Героїв.

У Здолбунівській громаді попрощались з двома загиблими захисниками. Юрій Шуляк народився у селі Урвенна на Здолбунівщині. Він закінчив Гільчанську школу. Потому вивчився на водія та працював таксистом. Після початку повномасштабного вторгнення Юрій записався до лав тероборони. Допомагав волонтерам, як водій їздив на фронт з передачами для бійців. Воїн загинув 13 березня у лікарні від ран, отриманих внаслідок військових дій під час захисту Батьківщини. Йому назавжди залишиться 42 роки. У чоловіка залишилось дві доньки, дружина, батьки.

Андрій Рощенко народився у Здолбунові. Він закінчив місцеву школу. Потому вступив до Міжнародного економіко-гуманітарного університету на спеціальність «Правознавство». Закінчив військову кафедру, отримав звання «молодший лейтенант». Після повномасштабного вторгнення 24 лютого Андрій був у військкоматі того ж дня. Потрапив до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» командиром кулеметного взводу стрілкового батальйону. У липні став старшим лейтенантом. На жаль, 13 березня під час мінометного обстрілу Андрій Рощенко загинув. Йому було лише 28.

Зарічненська громада попрощалась з захисником Олександром Стецівком. Військовий служив сержантом кулеметного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти. Олександр захищав країну, боронив рідну територію та воював за майбутнє своєї Батьківщини. На жаль, чоловік загинув 13 березня під час бойових дій з військовими формуваннями рф поблизу населеного пункту Білогорівка Донецької області.

Вараська громада попрощалась з захисником Андрієм Мазлаєм. Чоловік служив молодшим сержантом 355-го навчального механізвоного полку. Чоловік зник безвісти 9 лютого під час виконання бойового завдання біля села Іванівське Донецької області. 7 березня тіло героя вдалося евакуювати з поля бою. Поховали Захисника на кладовищі у селі Стара Рафалівка.

Антонівська громада попрощалась з захисником Іваном Ковеньком. Герой загинув при виконанні бойового завдання в районі Бахмута. Без батька залишилися троє дітей, дружина.

Світла пам’ять Героям! Співчуття рідним і близьким!