СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:18

Волонтери у Каноницькій громаді на Рівненщині активно допомагають армії

Волонтерить кожне із п’яти сіл громади. Одні плетуть сітки, виготовляють окопні свічки, інші – готують страви, збираюсь гроші на ярмарках, щоб придбати і передати на фронт те, чого потребують наші воїни.

До прикладу, з Кідрів на передову відправили сім авто, які придбали селяни. Часто їдуть буси з усім необхідним для бійців – земляків. Тільки з Кідрівського ліцею у зону бойових дій доставлено 120 тонн допомоги.

Ще одна активна точка волонтерській діяльності – село Каноничі. Тут колектив «Чарівниця» місцевого будинку культури під антипутінські пісні за стародавнім поліським рецептом готує у печі ковбаски для армії. В учасників ансамблю чоловіки, сини, родичі також служать у ЗСУ.

З початку війни сільрада організувала збір зерна – пекли хліб для тероборони. Залишки обміняли на інші продукти, з яких сформували продуктові набори потерпілим від війни на Чернігівщину і Херсонщину.

На перемогу націлені також колективи дитсадків «Сонечко», «Вишенька», «Пролісок», які готують смачні домашні страви землякам та їх бойовим побратимам на передову.