СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:22

Рятувальники Рівненщини долучилися до заходу «Рівні можливості»

3 грудня світ відзначав Міжнародний день людей з інвалідністю. Не потрібно співчуття – цей день як нагадування, що всі ми різні, але всі – свої. Захід «Рівні можливості» відбувся в місті Здолбунів Рівненського району на базі Здолбунівського інклюзивно-ресурсного центру.

До заходу долучилися представники Здолбунівської громади, рятувальники, поліцейські, небайдужі громадяни. Дітей розважали мультяшні герої песик-рятувальник та вовчик-поліцейський.

Що таке рівні можливості, чому виникає нерівність і де ж шлях до ідеального суспільства рівних можливостей?

Нерівність у нашій свідомості. У наших страхах. У нашому незнанні чи нерозумінні багатогранності одне одного. Якщо ми стикаємося із людиною, що відрізняється від нас самих – ми боїмося комунікувати, тому що не знаємо як це робити, не маємо готового рішення, а експерементувати боїмося, бо стереотипи кажуть, якщо ти інший – ти чужий.

На щастя, цей стереотип почав руйнуватися. Ми всі різні, але всі свої. Головне це зрозуміти і діяти у цьому напрямку. А ще – памятати, що маленьких кроків не існує. Маємо яскравий приклад того як ініціатива кількох людей стала стратегічним напрямком розвитку громади, почала обростати новими партнерствами та новими ідеями.

Захід став можливим завдяки проєкту «Всі різні – всі свої» програми Мріємо та діємо, що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та виконується IREX.