СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 11:57

1 вересня навчальний рік на Рівненщині розпочнеться у змішаному форматі

Стан підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року обговорили учасники селекторної наради з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Глава Уряду відзначив, що відсоток батьків, які підтримують очне навчання дітей, поступово зростає, зокрема через підготовку закладів освіти, облаштування сховищ та підвищення рівня безпеки.

«З 1 вересня ми маємо запустити змішану форму навчання. Аби учні й студенти, які хочуть вчитися очно в школах і вишах, отримали таку можливість. І щоби батьки й діти, які переживають за свою безпеку, отримали можливість здобувати якісну освіту онлайн», — підкреслив Денис Шмигаль.

Робота щодо обстежень сховищ триває і на Рівненщині, повідомив начальник ОВА Віталій Коваль. Обласні комісії вже оглянули 77 % таких об’єктів. До цього залучені і батьківські комітети. Так, наразі в області захисні споруди облаштовано у 44,7% об’єктів (будівлях) закладів освіти. Водночас, триває робота над обладнанням альтернативних сховищ для учнів та персоналу закладів освіти, у яких немає таких об’єктів.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав доручення МВС, ДСНС та обласним військовим адміністраціям забезпечити контроль за дотриманням вимог законодавства суб’єктами господарювання, на балансі яких перебувають укриття й захисні споруди.

Також МОН і ОВА мають до 29 серпня поінформувати Кабінет Міністрів щодо обстеження закладів освіти на предмет готовності фонду захисних споруд, що можуть використовуватися як укриття для учасників освітнього процесу.