СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 4:10

Понад 1 мільярд гривень доходів задекларували жителі Рівненщини

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий,  станом на 1 серпня 2022 року до державних податкових інспекцій подано 3775 річних податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік. 

За наслідками поданих декларацій  фізичними особами задекларовано 1 млрд 50,5 мільйонів гривень доходу.  Самостійно нараховані податкові зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб  складають  24,4 млн грн.

На підтримку Збройних сил України жителями Рівненщини добровільно задекларовано 3,3 млн грн військового збору, що є вагомим внеском для забезпечення обороноздатності країни.

Цього річ в області офіційно задекларували доходи 52 мільйонери в сумі 369,7 млн грн, відповідно визначено до сплати  10,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,1 млн грн військового збору.

«Мешканці Рівненщини витримали ще один тест. Декларування доходів громадян в Україні в умовах воєнного стану – своєрідний екзамен на патріотизм українців та відношення до своєї країни. Адже сплачені податки з отриманих доходів – це, зокрема, можливість своєчасного фінансування Збройних Сил України ,- зазначив керівник податкової служби області.

Разом з тим, є  ряд громадян, які ще досі не подали декларації про майновий стан і доходи. То ж податківці нагадують, що громадяни, які ще не задекларували отримані доходи за 2021 рік, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити суму податкового зобов’язання.

Звертаємо увагу, що декларацію можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет.