СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:07

Рівнеобленерго здійснює планову заміну електролічильників

З початку року персоналом ПрАТ «Рівнеобленерго» встановлено вже майже 5800 одиниць.

Усього до кінця 2022 року «розумних» лічильників у побутових споживачів Рівненщини буде встановлено майже 11 тисяч. Заміна проводиться у м. Рівне, колишньому Рівненському районі, на території обслуговування Березнівського, Костопільського, Радивилівського, Сарненського відділень із взаємодії з клієнтами.

Загалом протягом п’яти років у домогосподарствах області вже встановлено понад 65 тисяч приладів обліку, що самостійно зчитують дані. До кінця року ця цифра наблизиться до 70 тисяч.

Перевага таких приладів обліку безсумнівна, – зауважує директор із взаємодії з клієнтами Андрій Ахромкін. Адже лічильники з модулем дистанційного зчитування забезпечують точність передачі фактичних даних споживання, тобто показників приладу обліку, а значить в подальшому і точність виставлення рахунка постачальником електричної енергії. Та найголовніше, – каже Андрій Ахромкін, – ці приладу обліку дозволять економити споживачам, адже, мають можливість програмування на споживання електричної енергії за тарифами, диференційованими за періодами часу.

Простіше кажучи, це «зонні» лічильники, завдяки яким за споживання електричної енергії у період з 23.00 до 7.00 клієнт має можливість заплатити удвічі дешевше, ніж вдень.

Крім того, заміна на більш сучасні та точні приладу обліку (без передачі даних) проведена у 3850 побутових споживачів. Загалом такого типу лічильники у 2022 році будуть встановлені у 13 380 домогосподарствах.