СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:03

У Костополі під час літньої спеки виникають проблеми із зниженням тиску води у багатоповерхівках

Кілька років поспіль в період літньої спеки у Костополі виникає проблема зниження тиску води у деяких багатоповерхівках міста. Скарги споживачів на слабкий тиск води в будинках міста – непоодинокі. Здебільшого, люди відразу телефонують до КП КМР «Костопільводоканал», сподіваючись на те, що зазначена проблема буде вирішена фахівцями підприємства.

Нажаль, водопостачальне підприємство може діяти лише в межах своєї відповідальності і не може допомогти споживачеві у вирішенні проблем, які виникли поза цими межами.

А виникає ця проблема у зв’язку з масовим поливом городніх ділянок мешканцями приватного сектору, будинки яких підключено до центрального водопостачання.

Виконком Костопільської міської ради , прийняв рішення « Про встановлення графіка використання води населенням для поливу присадибних ділянок» (№ 265 від 5 липня 2018р), де зокрема йдеться:

  • Встановити мешканцям м. Костопіль час для поливу присадибних ділянок з 22:00 години до 7:00 години, заборонивши здійснювати полив вдень з метою недопущення збою у постачанні населенню міста питної води, особливо мешканцям багатоповерхових будинків.
  • Заборонити самовільне влаштування на присадибних ділянках, у багатоповерхових будинках, та для інших споживачів – тимчасових водопровідних мереж, розміщення шлангів для поливу присадибних ділянок усім абонентам, без виключення, відповідно до п. 9.5 до «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» затверджених наказом Мінжитлокомунгоспу № 190 від 27.06.2008 р.
  • Рекомендувати здійснювати полив з альтернативних джерел води (колодязів, резервуарів, свердловин та інших некомунальних джерел) з метою збереження тиску у комунальній системі та для забезпечення безперебійного водопостачання багатоповерхівок та приватного сектору.

Адміністрація КП КМР «Костопільводоканал», просить мешканців приватного сектору дотримуватись встановлених правил і не створювати проблем із водопостачання для інших мешканців міста.