СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:15

Завтра у Рівному відкриється масштабна міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур

Завтра, 28 червня, у Рівному відкриється масштабна міжнародна виставка політичних та антивоєнних карикатур. Крім того, заплановане спецпогашення поштових марок.

Дійство розпочнеться о 13.15 в цокольному приміщенні Залу камерної та органної музики (м. Рівне, вул.Соборна, 137).

Виставка політичних та антивоєнних карикатур відбувається в рамках міжнародного конкурсу під гаслом «Русскій воєнний корабель….!».

Участь у міжнародній творчій акції взяли більше 40 художників з України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Румунії, Індії, Італії, Швеції, Нідерландів, СІЛА, Франції, Австрії, Мексики та інших країн. Загалом представлено понад 300 робіт.

Війну навряд чи можливо зупинити за допомогою сатири і гумору. Однак це хоч на мить допоможе наблизити Перемогу, а також показати справжнє обличчя божевільного диктатора-параноїка, брехливість російської пропаганди, відсутність зародків людяності в окупантів. На інформаційному фронті сатира має бути вбивча, переконані організатори.

Також під час заходу відбудеться спецпогашення марки та конверта з лімітованої колекції «Святий Миколай захищає Миколаїв».  Крім того, заплановане погашення марки «Ассоль вже не та…». Буде презентовано і сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на ***!» та тематичні кишенькові календарики. Влаштують і благодійний аукціон. Зібрані кошти спрямуються на допомогу ЗСУ, прифронтовому госпіталю міста Миколаїв.

Ініціаторами та організаторами заходу є ГО «Асоціація лідерів туризму Миколаївської області», Гуманітарний штаб Центру Підтримки Бізнесу, Rotary клуб Миколаїв, Rotary клуб «Одеса-Рішельє», Клуб одеських карикатуристів, Управління культури і туризму Рівненської ОДА, КЗ «Рівненська обласна філармонія», Рівненська дирекція АТ «Укрпошта».