СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:55

На Рівненщині зменшилася кількість дзвінків на гарячу лінію ОВА

Така тенденція простежується з червня, прокоментував директор Рівненського обласного контактного центру Василь Курилас.

Це пов’язано з належною організацією роботи профільних гарячих ліній. Разом із тим дещо зменшився потік внутрішньо переміщених осіб, які їдуть в область, а якраз вони звертаються найчастіше, пояснив Василь Курилас.

Загалом із початку роботи гарячої лінії в цілодобовому режимі на неї надійшло 20544 дзвінки. Із них за минулу добу – 104.

Переважно, телефонували переселенці. Їх цікавить, як скористатися послугами застосунку «Дія» та оформити Е-допомогу, а також питання поселення, отримання грошових виплат за програмою ООН і ЮНІСЕФ, а ще продуктових наборів, засобів гігієни тощо.

Також просили, зокрема, дати дозвіл на ввезення гуманітарної допомоги, на виїзд за кордон, перепустку для перевезення продукції в комендантську годину, запитували і про контактну інформацію установ та волонтерських організацій Рівненщини, які надають гуманітарну допомогу.

Повідомлення мешканців області скеровувались до відповідних установ.

Нагадаємо, зателефонувати на гарячу лінію Рівненської обласної військової адміністрації можна за номерами: 0800 500 078, (0362)400-802. Вона працює цілодобово в консультативному режимі.