СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:44

Острозька академія отримала систему Starlink від Ілона Маска

Національний університет «Острозька академія» отримав комплект супутникового інтернету Starlink виробництва компанії SpaceX, яку будуть застосовувати для забезпечення якісного освітньо-наукового процесу.

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник зазначає:

«Ілон Маск подарував системи Starlink для 50 університетів України. Ми пишаємося, що Острозька академія потрапила до числа цих вузів. Насамперед, це дає нам свободу дій, найважливіше – спокій під час проведення навчальних занять, бо Starlink – це отримання інформації через супутники. Такий зв’язок є найнадійнішим».

Кандидат психологічних наук, доцент кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, керівник комп’ютерної лабораторії IT Hub laboratory Ігор Зубенко зауважує:

«Завдяки комплектові обладнання Starlink ми зможемо забезпечити безперебійну роботу інтернет-зв’язку в разі російських атак на нашу місцеву інфраструктуру, або у випадку інших негараздів. Також ознайомимо студентів із цим обладнанням і можливостями його використання. Дякуємо Ілону Маску, компанії Starlink й Міністерству освіти і науки за таку можливість долучитись до сучасних технологій та інновацій».

Студентка 4 курсу спеціальності 061 Журналістика Ірина Оліщук підсумувала:

«Дуже приємна новина, що Starlink тепер і в Острозькій академії. Це величезна перевага, яка надасть можливість нашим студентам і викладачам працювати й навчатись за будь-яких умов. Тепер студенти з нетерпінням чекатимуть приїзду в Острог, аби випробувати цю систему».

Сьогодні як ніколи надзвичайно важливо мати комунікації й доступ до мережі Інтернет. Завдяки Starlink Острозька академія зможе забезпечувати освітній процес ще стійкішим інтернет-зв’язком. Це дозволить підвищити якість надання освітніх послуг, зокрема й в онлайн-форматі, що є дуже важливо в умовах сьогодення.