СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:42

На Житомирській трасі відкрито рух для вантажівок

28 травня відкрито лівий проїзд на дорозі міжнародного значення М-06 Київ – Чоп біля Стоянки та відновлено рух трасою для вантажного автотранспорту.

Про це повідомляє очільник Міністерства інфраструктури України.

За його словами, дорожнім службам знадобилося два місяці, щоб відкрити рух.

“Менш як два місяці знадобилося дорожниками аби на залишках старих конструкцій звести тимчасову прогонову споруду, влаштувати монолітну плиту прогонової будови та покласти шар асфальтобетону. На дорозі поновлено розмітку та встановлено відповідні дорожні знаки. Міст через річку Ірпінь було підірвано в перші дні російського військового вторгнення в Україну. Завдяки цьому окупанти не змогли просунутись далі та оточити столицю”,- йдеться у повідомленні.

Очільник Міністерства інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що наступним етапом стане відновлення правого проїзду зруйнованого мосту.

“Одразу після звільнення столичного регіону почалося будівництво тимчасових переправ та об’їздів. Тимчасовий міст поблизу Стоянки був зведений у середині квітня, але рухатись ним міг лише легковий транспорт – вантажівки були змушені рухатися в об’їзд, витрачаючи зайвий час та паливо. З відкриттям мосту на трасі М-06 буде відновлений рух практично всіма основними стратегічними напрямами України. Наступним етапом стане відновлення правого проїзду зруйнованого мосту — завершити роботи плануємо восени”,- зазначив Кубраков.