СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 7:05

Березнівські рятувальники провели перевірку пожежних гідрантів

На виконання «Інструкції про порядок утримання обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання», затвердженої наказом МВС України від 15.06.2015 № 696 та з метою аналізу ситуації щодо стану утримання джерел протипожежного водопостачання в населених пунктах району виїзду рятувальники 9 державної пожежно-рятувальної частини провели перевірку справності зовнішнього протипожежного водопостачання, пожежних гідрантів з пуском води.

Слід зазначити, що справність зовнішнього протипожежного водопостачання, зокрема і пожежних гідрантів, сприяє оперативності пожежно-рятувальних підрозділів під час ліквідації пожеж, в плані можливості оперативного забору води та/або забезпеченню безперешкодної подачі води для цілей пожежогасіння. А це відповідно збережене від знищення вогнем майно громадян, їх оселі, будівлі та споруди, або ж навіть здоров’я та життя людей.

Вогнеборці перевірили наявність вказівників, люків, кришок пожежних гідрантів, чистоту дренажних отворів, роботу пожежних гідрантів, а також наявність під’їздів до них.

За результатами перевірки буде складено відповідні документи та направлено листи по усуненню недоліків в органи місцевого самоврядування.