СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:29

Залишається високою ймовірність нападу військ Лукашенка на Україну

Залишається високою ймовірність вторгнення білоруських військ на територію Україну.

Про це свідчить інформація Центру оборонних стратегій.

“На даний час участь Білорусі у війні проти України складалась із надання території для вторгнення військ РФ та здійснення ракетних обстрілів і ударів авіації по українських містах та інфраструктурі. Незважаючи на заяви Лукашенка щодо дотримання нейтралітету, цей ризик буде стабільно високим з огляду на повну залежність диктатора від рішень Кремля та відсутність будь-яких успіхів військ агресора”.

Стосовно першого раунду українсько-російських перемовин аналітики зазначають наступне: одним із наслідків проведення перемовин між Україною та РФ щодо припинення військової агресії Кремлем було завдання ракетного удару по Києву через хвилини після завершення зустрічі.

Про інші результати у дипломатичному вимірі стане відомо згодом, після формування та доведення до РФ української позиції.

Сподіваємось, що це відбудеться з підсиленням практичної допомоги стратегічними партнерами. Враховуючи негативний досвід Мінських домовленостей, основним ефективним інструментом перемовин з РФ залишаються ЗС України, наголосили в ЦОС.