СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:18

Працівники Рівненська АЕС допомагають захисникам України

Рівненські атомники, як і всі громадяни держави стоять на захисті нашої країни – створюють сили територіальної оборони (ТО), перераховують гроші на потребу військовим, розгортають волонтерський рух.

За коментарем головного бухгалтера РАЕС Володимира Устимчика, щоденно в бухгалтерію підприємства надходять заяви працівників РАЕС щодо перерахування грошей на допомогу Збройним силам України (ЗСУ) та Територіальній обороні. Одноденний заробіток працівників усіх підрозділів, а також керівництва електростанції вже перераховано на допомогу ЗСУ. Однак до бухгалтерії підприємства кожного дня продовжують надходити особисті заяви працівників щодо спрямування грошей на рахунки ЗСУ та ТО.

Станом на 1 березня, тобто за 5 днів війни, внесок РАЕС до ТО становить 806 301 грн, до ЗСУ – 170 246 грн. Збір коштів триває. Небайдужі атомники можуть звертатися в бухгалтерію або в Палац культури, де можна оформити заяву на перерахування коштів нашим захисникам. Зразки заяв для підтримки Вараської ТО та ЗСУ додаємо у прикріплених файлах.

Профспілкова організація підприємства також активно приєдналася до допомоги. Штатними працівниками ППО перераховано одноденний заробіток до ЗСУ та Вараської ТО. Як повідомив голова ППО РАЕС Іван Мельник, голови цехових комітетів беруть активну участь у зборі коштів ЗСУ та організації працівників, не задіяних у виробничому процесі, для плетіння маскувальних сіток в школах та церквах, чоловіки створюють захисні споруди в місті. Атомники проводять навчання для бажаючих з надання домедичної допомоги, долучаються до збору продуктів, медикаментів та їхнього сортування.

ППО РАЕС ухвалено рішення про придбання 43 500 пляшок мінеральної води для військовослужбовців військової частини НГУ № 3045 з охорони та оборони РАЕС. Також Профспілковий комітет електростанції надає гуманітарну допомогу, зокрема військкомату та територіальній обороні.

Наразі за інформацією волонтерів у Вараській міській раді, є потреба у продуктах, зокрема консервах тривалого зберігання, у кариматах, ліхтариках, наметах, спальниках, паяльних лампах. Ми не стоїмо осторонь і підключаємось до допомоги у Волинській та Львівській областях.

Закликаю для інформування використовувати офіційні або перевірені джерела. Звертаюся до усіх небайдужих містян бути активними та наближати перемогу усіма способами, – Голова ППО РАЕС Іван Мельник.