СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:55

Вісім років ув’язнення присудили жителю Рівненщини за вбивство товариша

Такий вирок днями виніс Кузнецовський міський суд 45-річному жителю селища Рафалівка, який п’ятого липня торік позбавив життя 48-річного односельця, завдавши кілька ножових поранень.

48-річний потерпілий мешкав у селищі Володимирець, а на кілька днів приїхав у гості до свого товариша у Рафалівку. Вже традиційно, увечері сіли за стіл, де не обійшлося без оковитої. Під час застілля між чоловіками виникла сварка, бо господар приревнував свою цивільну дружину до гостя.

З’ясовувати стосунки вийшли на вулицю, а 45-річний чоловік прихопив із собою два кухонні ножі. За будинком молодший раптово двічі вдарив товариша у живіт, а потім — у шию. Після цього нападник пішов спати.

Смерть потерпілого настала внаслідок масивної крововтрати через поранення шиї.

Близько 21-ї години тіло загиблого знайшла господиня та повідомила до поліції.

45-річний житель Рафалівки спочатку зізнався у скоєному: йому повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Та вже на судових засіданнях обвинувачений почав заперечувати свою вину: запевняв, що спав і куди ходив товариш – не знає.

Однак, ретельно зібрані речові докази беззаперечно доводили вину зловмисника: на його футболці та шторі в будинку була кров загиблого, а того дня до будинку ніхто не приходив.

Суд визнав винним 45-річного жителя Рафалівки у вчиненні умисного вбивства та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на вісім років.

Вирок іще не набрав законної сили, тож сторона захисту може подати апеляцію.