СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:23

На Рівненщині реалізують проект зі щеплення від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів

Проект «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» має на меті захистити, насамперед, людей, віком від 60 років, які знаходяться в групі медичного ризику, маломобільних осіб та членів їхніх сімей. 

У Рівненській області проєкт реалізується у 5-ти територіальних громадах: Сарненській, Рокитнівській, Зарічненській, Великомежирицькій і Дубровицькій.

Мобільні бригади відвідають 76 віддалених населених пунктів у цих громадах. Зокрема, у лютому заплановано 54 виїзди.

Графіки виїздів мобільних бригад в кожній області в рамках проєкту можна побачити ТУТ.

Нагадаємо, упродовж січня – березня цього року Міністерство охорони здоров’я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України та за підтримки Фундації «Кока-Кола» реалізують проєкт з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України.

Так, у рамках проєкту «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» мобільні бригади працюють у семи західних областях України – Рівненській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій.

Увага сконцентрована на тих населених пунктах, де показники охоплення вакцинацією серед людей у віці 60+ найнижчі.