СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:12

У Рівному від роботи відсторонять майже 30 медиків

Відсторонення від роботи невакцинованих медиків у закладах охорони здоров’я Рівненської міської ради не створить проблеми з кадрами та не вплине на надання медичних послуг пацієнтам.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я міста Рівне.

4 лікаря та 7 осіб середнього медичного персоналу відсторонено через відмову від щеплення проти COVID-19. Загалом відстороненню серед працівників міських лікувальних закладів підлягає 28 осіб.

Варто зауважити, що серед відсторонених немає жодного лікаря та медсестри первинної медичної допомоги, які на сьогодні на передовій у боротьбі з COVID-19. Адже чергова хвиля підйому коронавірусної інфекції, що є на сьогодні, спрямовує саме на амбулаторне лікування близько 97% хворих.

Нагадаємо, що наказом Міністерство охорони здоров’я України від 30.11.2021 №2664 «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» передбачено відсторонення медичних працівників без збереження заробітної плати у разі відсутності принаймні одного щеплення від COVID-19.

Загалом, станом на ранок 03.02.2022, двома дозами вакцини проти коронавірусної інфекції охоплено 3028 працівників закладів охорони здоров‘я РівненськоЇ міської ради, ще 194 отримали першу дозу та понад 60 медиків міських ЗОЗ отримали три щеплення.