СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 15:20

На Рівненщині повернули у власність держави понад 170 гектарів сільськогосподарської землі

Державним реєстратором у січні 2022 зареєстровано право власності на земельну ділянку площею 0,4 га, вартістю 646 тис. грн за однією із сільських рад Рівненського району. Таким чином виконано рішення Господарського суду Рівненської області, яким задоволено позов прокурора про припинення права постійного користування земельною ділянкою за приватним оздоровчим закладом, який користувався нею в порушення вимог земельного законодавства.

Також, виконано рішення Рівненського окружного адміністративного суду та зареєстровано право постійного користування земельною ділянкою площею 0,47 га за дошкільним навчальним закладом Карпилівської сільської ради колишнього Рокитнівського району.

Крім того, цьогоріч господарським судом Рівненської області закрито провадження за позовом Дубенської окружної прокуратури  в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Рівненській області до одного з фермерських господарств Дубенського району про зобов’язання звільнити земельні ділянки площею 160 га вартістю 3,5 млн грн, які перебувають в постійному користуванні вищого навчального закладу, у зв’язку з добровільним виконанням.