СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:31

У Рівному судитимуть інспектора Управління Держпраці, якого вдруге викрили на хабарі

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора  відділу Управління Держпраці у Рівненській  області, якому інкримінують одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави  (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що чиновник обіцяв підприємцю вплинути на позитивне вирішення звернення щодо порушень у сфері законодавства про працю, яке надійшло від колишньої працівниці закладу громадського харчування.

Чоловіка викрили 24 вересня минулого року, після отримання 6 000 гривень неправомірної вигоди. І це вже вдруге цей посадовець «погорів» на хабарі. Справа щодо його попереднього злочину наразі перебуває в суді.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від 2 тисяч до 5,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.