СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:35

Цьогоріч Дубенський замок святкуватиме 530 років

Цьогоріч Дубенському замку виповниться 530 років.

Керівництво та колектив Заповідника Дубна не розглядає відзначення ювілейної дати одного з 7 чудес України як одноразову урочисту акцію, тому що майже щомісяця заплановані події та заходи (серед них є унікальні) так чи інакше нагадуватимуть нам про ювілей незламної фортеці, – пише теза.тв.

Календарний план таких заходів на 2022 рік обговорили за участю заступника голови Рівненської облдержадміністрації Сергія Гемберга та керівної ланки Заповідника Дубна.

У другій половині лютого заплановано проведення науково-практичної конференції на тему «Волинь туристична».

У квітні, коли в Україні відзначатимуть 96-у річницю від дня народження Героя України Бориса Возницького, в Дубенському замку планується відкрити кімнату-музей відомого українського мистецтвознавця.

Насиченим на події має бути травень. Адже за календарем в Україні мають проходити Дні Європи. Торішнє відзначення його в Дубенському замку викликало чималий позитивний резонанс серед громадськості нашого краю.

Карантинні обмеження, пов’язані зі світовою пандемією, відклали на липень 2022 року проведення міжнародної наукової історико-краєзнавчої конференції «Чехи на теренах Волині», присвяченої 30-річчю створення чеського товариства «Стромовка» на Дубенщині. Видруковані матеріали до проведення конференції уже побачили світ, і організатори заходу дуже сподіваються, що жодні форс-мажорні обставини не завадять його проведенню.

Особливе місце в ювілейному календарі Дубенського замку займає вересень. Адже на нього припадає проведення міжнародної історико-краєзнавчої конференції з презентацією факсимільного видання Дубенського Четвероєвангелія.

Звичайно, процес виконання календарного плану заходів у рік 530-річчя Дубенського замку з часом зазнає певних корективів, однак зустріч у Тронній залі дозволила сформувати основні стратегічні цілі колективу Заповідника Дубна.