СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:20

На Рівненщині не вистачає коштів на територіальну оборону

Рівненська обласна рада планує ухвалити звернення до найвищих органів влади щодо необхідності виконання закон “Про основи національного спротиву” та фінансового забезпечення системи територіальної оборони.

У зверненні йдеться про те, що законом “Про основи національного спротиву” органи місцевого самоврядування визначені як ключові виконавці програм національного спротиву і створення системи територіальної оборони.

При цьому, на думку авторів звернення, Президент України Володимир Зеленський, і РНБО, і профільні центральні органи виконавчої влади фактично самоусунулися від процесу виконання закону “Про основи національного спротиву” – у частині як організаційного, так і матеріально-фінансового забезпечення.

Без фінансового та ресурсного забезпечення інститут територіальної оборони не зможе працювати. Місцеві бюджети не здатні самостійно покрити видатки на територіальну оборону, на підготовку національного спротиву.

Зважаючи на це, депутати обласної ради вимагають терміново розробити проєкт закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” з метою фінансового забезпечення виконання закону “Про основи національного спротиву”.