СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:03

Музей історії Острозької академії доєднався до акції Museum Selfie Day

19 січня Музей історії Національного університету «Острозька академія» вже традиційно взяв участь в акції Museum Selfie Day, яка щороку об’єднує музеї з усього світу. 

Під час візиту до музею, усі охочі змогли перенестись у XVI століття, дізнатись про заснування Острозької академії, її відродження й сьогодення, а також побувати в кабінеті її першого ректора Герасима Смотрицького.

«Ми намагаємося популяризувати історію Острозької академії. Це можна робити різними способами: проводити екскурсії, організовувати виставки. Також можна запросити всіх охочих зробити селфі з нашими музейними експозиціями. Оскільки музей є організацією інтернаціональною й пропагує дружбу між людьми, то ми вирішили долучитися до цієї акції», – розповів зберігач фондів Музею історії НаУОА Віталій Бондарчук.

Усі, хто долучився до акції, робили фото в експозиції, викладали їх у соцмережі (Instagram, Facebook), додавали хештеги #MuseumSelfieDay та #МузейОА.

«Акція дуже цікава тим, що ми можемо вільно знайомитися з усіма експонатами, робити селфі, фотографуватися чи ставити запитання. Можливо, після першого візиту в музей є люди, які вирішили, де хотіли б сфотографуватися, але їм це не вдалося. Сьогодні вони мають чудовий шанс зробити фото біля експонату, що найбільше сподобався», – поділилася враженнями від участі в акції керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Алла Маслянчук.

До слова, учасники, які зробили найцікавіші й найкреативніші фото, отримають приємні сюрпризи. Трьох переможців оголосять 20 січня на Facebook-сторінці Музею історії НаУОА.