СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 13:51

Координаторка вакцинації на Рівненщині отримала бустерну дозу щеплення

Третю бустерну дозу вакцини проти COVID-19 отримала сьогодні координаторка вакцинації в Рівненській області, начальник управління розвитку медичної допомоги Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА, Олена Гандзюк.

“У мене сьогодні минає 7 місяців від другого щеплення. Я двічі щеплювалася AstraZeneca від індійського та корейського виробника. А сьогодні я щепилася втретє вакциною Pfizer. Бо бустерну дозу рекомендовано робити м-РНК-вакцинами,- “розповіла в інтерв’ю журналістам Олена Гандзюк.

Як показав досвід європейських країн, введення бустерної дози наближає ефективність вакцин до 90% у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19.

Основна ціль, що ми переслідуємо, зазначила чиновниця,

  • Не захворіти,
  • Якщо захворіти, то – без ускладнень
  • Уникнути госпіталізації
  • Вакциновані – не помирають.

Інформація про третю бустерну дозу згенерується у додатку “Дія ” наприкінці січня.

До Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука пані Гандзюк прийшла не сама, а з доньками, які теж щепилися від COVID-19. У коментарі журналістам одна з доньок Соломія зазначила, що страх перед вакцинацією – це пережиток минулого. Тому вони з сестрою вирішили отримати щеплення і бути захищеними.