СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:02

Житель Дубенщини «погорів» на крадіжці із магазину (+ФОТО,ВІДЕО)

Із місць позбавлення волі 33-річний чоловік звільнився лише два місяці тому: відбував черговий строк за майнові злочини. Втім, на шлях виправлення не став і вирішив скористатися здобутим досвідом.

У приміщення магазину у селі Ставище зловмисник проник після його закриття 31 грудня. Однак, зникнути непоміченим не встиг: його протиправну діяльність викрили селяни та викликали поліцію.

Поліцейські встановили, що зловмисник проник у будівлю, віджавши ґрати та пошкодивши вікно. Спакувавши у поліпропіленовий мішок пляшку коньяку, 30 пачок цигарок, 45 запальничок, 24 пари шкарпеток та електрочайник, виніс «наживу» через вікно. Утім, вкрасти інші товаро-матеріальні цінності не встиг — його побачили перехожі та повідомили власника і правоохоронців.

Шлях втечі був перекритий, тож чоловік, нічого не придумавши, взявся розводити вогонь у магазині, використавши для цього жалюзі та зібрані папірці.

На щастя, пожежі вдалося уникнути — у приміщення разом із власником зайшли інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення №1 (смт Млинів) Дубенського РВ: вогонь – загасили, а горе-крадія затримали. Ним виявився 33-річний житель сусіднього села Привітне, який уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

За фактом замаху на крадіжку, поєднану із проникненням у приміщення, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру.

За скоєне йому загрожує від трьох до шести років за ґратами.