СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:53

Підприємці Рівненщини активно реєструють програмні РРО

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що за останніми даними господарюючі суб’єкти Рівненщини активно реєструють та використовують при проведенні готівкових розрахунків програмні РРО. Зокрема, із загальної кількості зареєстрованих ПРРО (1940) –  більше 92%  придбали підприємці-фізичні особи. Такі новітні РРО є альтернативою класичній касовій техніці, абсолютно безкоштовні та мають чималу кількість переваг.

Звертаємо увагу, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного  податку першої групи, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на  ринках та/або провадить  господарську  діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовують працю найманих осіб, з 01 січня 2022 року не застосовують РРО/ПРРО та не ведуть облік товарних запасів.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

При цьому ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.