СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:03

Як оформити двері до Нового року у стилі різних країн (+ФОТО)

Не секрет, що через пандемію та локдауни ми стали менше подорожувати. Але щоб зустріти Новий рік у незвичайній обстановці, зовсім не обов’язково їхати за тисячі кілометрів — досить просто прикрасити вхідні двері до свята в стилі іншої країни.

Америка у гірляндах

Підготовка до улюбленого святкового сезону в Америці розпочинається одразу після Дня Подяки. Обов’язковим пунктом приготування є прикраса ганку та вхідних дверей. Американці рідко морочаться з хенд-мейдом, роблячи вибір на користь готових прикрас зі спеціалізованих магазинів та супермаркетів.

Відмінна риса новорічних та різдвяних прикрас у Штатах – різнокольорові гірлянди. Їх розміщують по всьому фасаду, прикрашають паркан, підсвічують дахи та стіни будинків. На ганку встановлюють світлові фігури тварин та казкових персонажів.

Вхідні двері прикрашають вінком з ялинових гілок з ялинковими кулями, стрічками, дзвіночками та шишками. Сьогодні більшість американців роблять вибір на користь штучних вінків. У магазині легко підібрати відповідний вінок будь-якого кольору, стилю та розміру.

Лайфхак! Закріпити вінок або інші прикраси на дверях вам допоможуть: двосторонній скотч, спеціальні гачки для гірлянд і прикрас або гачок на присосці (такі зазвичай використовують у ванній для рушників).

Власникам приватного будинку варто повторити американський декор у своєму дворі. Все необхідне ви легко знайдете у найближчому гіпермаркеті.

Вам знадобляться: різнокольорові гірлянди, фігурки із різдвяними героями, святковий вінок.

Американський будинок, прикрашений до Різдва та Нового року

Американський ганок із вхідними дверима прикрашений до Нового року

Традиційна Англія

Прикраса до свята в Англії ґрунтується на традиціях. Під стелею та над дверима розвішують гілочки омели. Рослина, що стала символом Різдва, колись була оберегом на успіх, елементом любовних ритуалів. Традиція поцілунків під омелою сьогодні — зайвий раз виявити симпатію та поділитися коханням.

З пошуком цієї омели можуть виникнути складності. Але штучна гілочка, повішена над вхідними дверима, стане не лише різдвяним декором, а й приводом для поцілунку.

Інша традиція англійців – червоні або смугасті іменні шкарпетки, розвішані вздовж камінної полиці. Саме в них, за легендою, Санта залишає цукерки для тих, хто добре поводився минулого року, і вугілля для поганих. Якщо у вас немає каміна, розвісьте новорічні шкарпетки на ручки дверей по всьому будинку. Сховайте подарунок тільки в одному гольфі або маленькому подарунку в кожному і відправляйте близьких на пошуки.

Доповніть англійський декор ялиновими гілками, червоними прикрасами та вінком в англійському стилі — пишний зелено-червоний вінок з гостролистого плюща з великим червоним бантом.

Вам знадобляться: новорічні шкарпетки, омела, ялинові гілки, різдвяний вінок.

Передпокій у англійському стилі з вхідними дверима

Мінімалістична Скандинавія

Мінімалістичний скандинавський дизайн підкорив увесь світ. Простота, екологічність та усвідомленість. Багато десятиліть шведи, норвежці та данці ретельно прикрашають до Нового року кожен куточок свого будинку.

Для прикраси будинку у холодному скандинавському стилі використовуйте все, що можете знайти у зимовому лісі: шишки, ялинкові гілки, зимові ягоди. З ялинкових гілок можна зробити вінок, а гілки з ягодами поставити у вазу з водою. Скандинавський вінок відрізняється від американського чи англійського простотою та відсутністю прикрас. Останнім часом популярні тонкі вінки з гілок, сухоцвітів та сукулентів.

Шведи, данці та норвежці цінують простий, але гарний декор. Мінімалістична гірлянда із зірочками, сніжинками або ялинками добре виглядатиме на дверях або стіні в передпокої.

Вам знадобляться: шишки, ялинові гілки, зимові ягоди, хенд-мейд гірлянди, мінімалістичні вінки та сукуленти.

Вхідні двері у новорічному сканді інтер’єрі

Як дарують подарунки в Німеччині

У різдвяному прикрасі свого житла німці використовують безліч зірок, гірлянд, ангелів. Цього ж дня на дверях зовні вішають таблички з літерами CMB («Христос, благослови цей будинок») і номером року, що настав.

У будинку, де є діти, особливу увагу приділяють адвент-календарю. Це календар із віконцями або кишеньками, їх кількість відповідає числу днів до Різдва. Туди батьки кладуть солодощі або маленькі іграшки, які дитина отримуватиме щодня до свята. Ви можете придбати підвісний тканинний календар із пронумерованими віконцями або готовий адвент із солодощами чи іграшками.

Вам знадобляться: адвент-календар, фігурки ангелів, зірок, різдвяна табличка.

Вхідні двері в інтер’єрі, прикрашеному на німецький манер

Китайський ієрогліф удачі

Ялинки, вінки та Санта Клаус — західні різдвяні традиції при всій своїй різноманітності мають спільне коріння. Якщо всі класичні новорічні символи та прикраси вам набридли і хочеться чогось нового, то, можливо, варто подивитися на схід.

Новий рік у Піднебесній – головна урочистість року. На честь свята китайці прикрашають будинок гілочками сосни та кипарису (символи безсмертя та шляхетності). Біля входу вони обов’язково розміщують гілки квітучого персика. Китайці вірять, що вони відлякують злих духів. По всій оселі вішають червоні ліхтарики.

Ще одна популярна китайська новорічна прикраса — перевернений ієрогліф «фу», який символізує успіх, щастя та процвітання. Його малюють на червоному ромбі та вішають на дверях будинків. На дверях також вішають зображення бога дверей, який за переказами не пускає зло до будинку.

Вам знадобляться: червоні ліхтарики, кольоровий папір, гілки сосни або персика, зображення ієрогліфа “фу”.

Вхідні двері у передпокої, прикрашені в китайському стилі

Ієрогліф удачі та благополуччя «фу»

Японські звичаї

Якщо ви любите роли та японську культуру, можна провести цей Новий рік у східному стилі. Для початку потрібно ознайомитися з місцевими символами, традиціями та прикрасити передпокій на японський манер.

Невід’ємний символ японського нового року – Кадоматсу. Кадоматсу (дослівно «сосна біля будинку») є спеціальною прикрасою, яку японці розміщують перед входом до будинку з 1 по 7 січня. Кадоматсу зазвичай складається з трьох порожніх бамбукових стебел різної довжини і соснових гілок, при цьому біля стебел верх обрізаний строго по діагоналі. Усі частини прикраси символічні: бамбук позначає стійкість, а сосна довголіття. Часто в композиції присутні мандарини та папороть. Придбати Кадоматсу в Україні проблематично, але ви можете зібрати його самостійно. Купуйте складові окремо, зберіть їх разом у маленькому кошику і закріпіть солом’яною мотузкою.

Вам знадобляться: віяло, соснові гілки, бамбук, мандарини.

Вхідні двері у передпокої в японському стилі

Зустрічатися Новий рік можна під ялинкою або під пальмою. Головне, щоб свято приносило радість вам і вашим близьким. Бажаємо вам у наступному році багато радості, удачі та теплих моментів!

А придбати красиві, якісні та надійні вхідні двері у Рівному Ви можете у Центрі продажу дверей компанії “Сталь-М”. Тим паче, що у ці святкові новорічно-різдв’яні дні тут неймовірно шалені знижки від 10 до 50 відсотків.

Отже, завітайте до Центру продажу дверей у місті Рівне по вулиця Соборна, 370 Д та отримайте знижки на двері під новорічну ялинку. Двідки за телефоном: (067) 578 05 35.