СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:11

У Вараші відбувся турнір з волейболу присвячений Дню енергетика (+ФОТО)

18-го грудня в спортивному залі палацу культури ім. Л.Українки, за підтримки первинної профспілкової організації ВП РАЕС відбувся традиційний ХХХІV волейбольний турнір присвячений Дню енергетика. В турнірі прийняли участь команди ХАЕС(Нетішин), НУВГП(Рівне), ЛНТУ(Луцьк) та РАЕС(Вараш).

Турнір окрім спортивної ніс і профорієнтаційну складову тому суперниками атомників стали студентські команди. Змагання проходили по кубковій системі і були побудовані таким чином, щоб студентські команди могли спробувати свої сили в грі між собою, а потім протистояти одній з команд АЕС.

В першому півфіналі зустрілися студентські команди ЛНТУ та НУВГП. Студенти продемонстрували рівну гру тому матч логічно завершився тай-брейком, в якому спортивна фортуна була на боці рівнян. В другому півфіналі команда ХАЕС, яка в цьому сезоні приймає участь в чемпіонаті України серед чоловічих команд другої ліги була сильніша за господарів.

Програш в півфіналі став додатковим стимулом для команди РАЕС тому гру за третє місце з луччанами господарі провели максимально мобілізованими і здобули перемогу.

А фінал, як і годиться, став окрасою турніру. Команди ХАЕС і НУВГП ні в чому не поступалися одна одній і подарували глядачам захопливе видовище. Атомники з початку гри захопили ініціативу і залишили перший сет за собою. В другій партії рівненські волейболісти, на характері, зуміли переломити невдалий для них перебіг матчу та вирівняли становище -тай-брейк! Вирішальна партія змагань пройшла за інтригуючим сюжетом.

Спочатку команда Нетішина володіла ініціативою і створила комфортний відрив. Але ближче до завершення гри після двох хвилинних перерв студенти наблизилися майже впритул. Все вирішив заключний розіграш: атомники на досвіді та холоднокровності забили турнір-бол та стали переможцями турніру.

Всі результати змагань:

Півфінали
ЛНТУ(Луцьк) – НУВГП(Рівне) 1:2 (22:25, 25:21, 11:15)
РАЕС(Вараш) – ХАЕС(Нетішин) 0:2 (19:25, 20:25)

Матч за 3-є місце
ЛНТУ(Луцьк) – РАЕС(Вараш) 0:2 (19:25, 22:25)

Фінал
ХАЕС(Нетішин) – НУВГП(Рівне) 2:1 (25:19, 21:25, 15:13)

Після завершення змагань за участю голови первинної профспілкової організації ВП «Рівненська АЕС» було проведено нагородження учасників. Всі команди-учасниці турніру були нагородженні грошовими преміям та дипломами за участь в турнірі, а команди-призери кубками за призові місця.

Крім того оргкомітет турніру визначив «Dream Team» турніру по номінаціям. Тож в символічну збірну турніру увійшли Артем Філонюк, Іван Маркевич, Євген Перець(всі ХАЕС), Дмитро Олійник, Олександр Піонтковський(всі НУВГП),Павло Маркусь(ЛНТУ) та Іван Романчук(РАЕС). Кращі гравці були відзначенні індивідуальними призами.