СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:42

На навчанні від «Цифри в кишені» побували понад 400 жителів Рівненщини

Понад 400 жителів громад стали учасниками «Цифри в кишені». Нагадаємо, це освітній проєкт, мета якого – навчити усіх бажаючих, незалежно від віку, користуватися різноманітними онлайн-послугами, у тому числі й тими, які можна отримати через портал Дія. Воркшопи проводять безкоштовно. Проєкт ініціювала Рівненська ОДА спільно з мережею бібліотек області.

Окрім навчань щодо оплати комунальних послуг онлайн, запису до лікаря у такому ж режимі, інтернет-шопінгу, «цифрові» тренери допомагають згенерувати СOVID-сертифікат у Дії. І такі консультації зараз дуже популярні. Адже з цими питаннями звертаються як люди поважного віку, так і студенти

«На сьогодні навчання у рамках «Цифри в кишені» відбувається у Володимирецькій, Дубенській, Сарненській та Здолбунівській громадах на базі місцевих бібліотек. Коли ми розпочинали цей проєкт, то проводили опитування серед мешканців громад щодо того, які теми їм цікаві. А зараз у топі найпопулярніших – послуги, які можна отримати на порталі та в застосунку Дія. У деяких бібліотеках такі воркшопи відбуваються тричі на тиждень. Крім того, дехто приходить і на індивідуальні консультації», – прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

Тим часом проєкт «Цифра в кишені» розширюватиме географію. Вже невдовзі повчитися користуватися онлайн-послугами зможуть жителі ще 5 тергромад. Мова йде про Острог, Клевань, Малинськ, Антонівку та Тараканів.