СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:58

Понад 11,6 мільйонів гривень податкової знижки вже отримали жителі Рівненщини

За одинадцять місяців  деклараційної кампанії 2021 року правом на податкову знижку скористалися 4,2 тисячі жителів Рівненської області  За цей час вони задекларували 11,7 млн грн витрат. Порівняно з відповідним періодом минулого року задекларована сума зросла на 0,3 млн гривень.

Більшість із них, а це 3431 жителів області, подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 963 особи.

Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами по оплаті допоміжних репродуктивних технологій скористалися відповідно 74 та 7 жителів Рівненщини.

Повернуть кошти й 8 декларантам, які понесли витрати у зв’язку з наданням благодійної допомоги, а також 6 особам, котрі сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків нашим краянам вже повернули понад 11,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб або понад 99 відсотків нарахованого до повернення.

Нагадуємо, що громадяни, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися ним до 31.12.2021 включно.