СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:10

На Рівненщині підрозділи системи МВС відпрацювали тактику дій щодо захисту державного кордону

Навчання відбулися сьогодні, третього грудня, у рамках прикордонної спецоперації «Полісся» неподалік пункту пропуску українсько-білоруського кордону«Городище».

Поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, військовослужбовці, рятувальники, працівники СБУ, міграційної служби Рівненської області та придані сили з Хмельниччини та Львівщини відпрацьовували алгоритм взаємодії у разі порушення перетину кордону нелегальними мігрантами.

За умовним сценарієм, від оперативного чергового прикордонного загону надійшла інформація, що за 10 кілометрів від пункту пропуску «Городище» до державного кордону рухається близько сотні мігрантів, які хочуть незаконно його перетнути.

За наказом начальника ГУНП в Рівненській област іОлексія Камишанського особовий склад поліції північних районів підняли по тривозі, а свою роботу розгорнув регіональний координаційний штаб. Відтак, до пункту пропуску державного кордону терміново направили додаткові сили Нацгвардії та прикордонної служби, групу перемовників із Нацполіції, підрозділи роти поліції особливого призначення, зведеного загону ГУНП та управління патрульної поліції.

Масову групу нелегалів силовикам вдалося стримати. Найбільш активні мігранти намагалися зруйнувати загородження і штурмували рубіж на кордоні. Однак, силами груп стримування вдалося не допустити прориву біженців.

Та все ж близько 20-ти нелегалів зуміли обійти пункт пропуску і проникнути на територію України. Факт незаконного перетину держкордону зафіксували за допомогою аеророзвідки.

Підрозділи НПУ, НГУ, ДПСУ застосовуючи спеціальну тактику,припинили рух мігрантів, оточивши та блокуючи район їх перебування. Найактивніші учасники затримані та доставлені до фільтраційних пунктів для проведення необхідної перевірки працівниками міграційної служби.

«Для недопущення порушень міграційного законодавства нещодавно ми вже проводили навчання у прикордонній зоні, а сьогодні вкотре продемонстрували, що всі підрозділи системи МВС у Рівненській області готові до захисту кордону і спрацювали як єдина команда. Вдячний своїм підлеглим, колегам із інших територіальних підрозділів і відомчих служб за співпрацю і ефективну взаємодію. Сподіваємося, що загострення ситуації на кордоні нашої області не відбудеться, — підсумував керівник поліції області Олексій Камишанський.