СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:43

Житло для сиріт на Рівненщині: комісія доопрацювала списки

На Рівненщині покращують житлові умови для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Загальна сума належної грошової компенсації складає близько 430 тисяч на особу.

Сьогодні регіональна комісія Рівненської області з питань розподілу субвенції внесла зміни до переліку осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень.

«Перелік осіб раніше був затверджений, відповідно до пропозицій, які надали територіальні громади. Проте, було виявлено факти, які впливають на використання коштів. Зокрема, зміна прізвища в зв’язку з одруженням, або при перевірці не підтвердився факт видачі документу», – прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Нагадаємо, що цьогоріч субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування становить 40,3 млн грн, що на 7,3 млн грн більше минулого року. Таким чином, грошову компенсацію отримають 89 дітей-сиріт та осіб з їх числа. Для порівняння, у 2020 році таку грошову компенсацію отримали 79 осіб. Крім того, субвенція у розмірі 4,3 млн грн спрямована на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу у м. Рівне.