СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:47

На Рівненщині продовжують діяти обмеження «червоної» зони

На неухильному їх дотриманні в торговельній мережі наголосили під час наради у Рівненській ОДА. Особливо це важливо у період підготовки до новорічно-різдвяних свят.

До наради долучилися представники мережевих торговельних підприємств області.

Як нагадав заступник голови ОДА Ігор Тимошенко «червоний» рівень епіднебезпеки в області встановлено із 26 жовтня. Ті обмеження, які передбачені для закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів, ринків продовжують діяти.

Упродовж двох останніх тижнів на Рівненщині спостерігається позитивна динаміка щодо рівня захворюваності на COVID-19, разом з тим, заповненість «ковідних» медзакладів все ще висока, є велика кількість киснезалежних пацієнтів.

«Попереду новорічно-різдвяні свята, в закладах торгівлі, на ринках очікуємо можливість скупчення людей. Нам важливо зробити все необхідне, щоб передсвятковий період пройшов без негативних наслідків для мешканців області. Ми повинні втримати позитивну динаміку та не допустити розгортання нової хвилі епідемії після свят», – зазначив Ігор Тимошенко.

Заступник голови ОДА звернув увагу на дотриманні маскового режиму, наявність місць для обробки рук антисептиками, недопущення скупчення людей в чергах та нанесення маркування для дотримання дистанції, одночасне перебування відвідувачів з розрахунку 1 особа на 10 м², необхідність дезінфекційної обробки корзин та візків, наявність окремих контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту тощо.

Окремо наголошено на обмеженні для закладів, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами. Йдеться про допуск лише вакцинованих покупців та перевірку ковід-сертифікатів на вході.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук поінформував, що починаючи з 26 жовтня рейдові групи у складі працівників ГУ Держпродспоживслужби, в т.ч. спільно із співробітниками Нацполіції, перевірили роботу закладів в умовах карантину. Обстежено близько 3 тис. об’єктів торгівлі, в тому числі 11 супермаркетів та 17 ринків. Надано 2051 припис щодо порушень карантину об’єктами торгівлі та їх усунення.

Керівники РДА поінформували про вжиті, спільно з районними управліннями Держпродспоживслужби та Нацполіції, заходи із контролю за дотриманням протиепідемічних обмежень у закладах торгівлі, готельно-ресторанних комплексах, закладах громадського харчування та ін., а також із недопущення роботи стихійних ринків тощо.