СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:04

В Рівному рятувальники провели пізнавальний захід для вихованців дитячого будинку сімейного типу

Сьогодні, 23 листопада рятувальники Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області разом з представниками патрульної поліції провели пізнавальний захід для вихованців дитячого будинку сімейного типу сім’ї Зарічнюк.

Захід розпочався з чаювання та приємно бесіди разом з мером міста Рівне Олександром Третяком. В дружній атмосфері дітям нагадали екстрені номери та почали розповідати про дії в небезпечних ситуаціях.

Надзвичайники у лаконічній та доступній формі розповіли дітям про основні види небезпек у побуті, під час прогулянки на вулиці, відпочинку у лісі тощо. Рятувальники застерегли учнів від розваг із сірниками, пояснили, як діяти, якщо пожежа усе-таки трапилася, та наголосили: від вогню неможливо сховатися у шафі, під ліжком чи деінде. Необхідно негайно кликати на допомогу дорослих.

Поліцейські навчали дітей правил дорожнього руху, як правильно переходити дорогу та чому потрібно користуватись флікерами.

Після лекційної частини діти активно брали участь в обговоренні тем, охоче ділилися враженнями від отриманої інформації.

На вулиці рятувальники навчили кожного правильному користуванні вогнегасником. Діти спробували ліквідувати умовну пожежу.

Захід пройшов в дружній пізнавальній обстановці та сподобався не тільки дітям, але й присутнім дорослим.