СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:53

У поліцейських попереду чимало роботи у створенні безпекового середовища для жителів Рівненщини

На цьому сьогодні, 23 листопада, наголосив начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський, підбивши підсумки роботи за рік у посаді під час брифінгу із представниками ЗМІ.

Як зазначив Олексій Камишанський під час спілкування із журналістами, основний принцип його роботи — це відкритість та тісне спілкування з людьми щоб забезпечити їм впевненість у захищеності.

«За цей рік нам вдалося знизити на 5% рівень злочинності та збільшити відсоток розкриття кримінальних правопорушень з 47,2% до 52,1%. Силами поліції розкрито більше половини всіх вчинених злочинів. Це найкращий показник роботи поліції упродовж останніх 5 років», — повідомив керівник поліції Рівненщини.

Крім того, завдяки ефективній превенції та кропіткій роботі поліції на попередження вчинення злочинів на Рівненщині значно менше скоєно таких резонансних злочинів як умисні вбивства (з 26 до 18), тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого (з 12 до 10), зґвалтування (з 15 до 11), пограбування (з 105 до 82) та розбійні напади (з 16 до 13). Більше задокументовано фактів діяльності організованих злочинних груп, а проведення системних відпрацювань силами поліції дало змогу на належному рівні протидіяти незаконному видобутку бурштину-сирцю, незаконним операціям у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів.

Однак, як додав Олексій Камишанський, досягти позитивної динаміки вдалося іще й завдяки успішній реалізації ряду проєктів в області. Насамперед, це «Поліцейський офіцер громади», запровадження у населених пунктах системи відеоспостереження «Безпечна Рівненщина», створення фронт-офісів у всіх підрозділах поліції для надання якісних поліцейських послуг, відкриття поліцейських станцій тощо.

Тому впровадження безпекових платформ у тісній взаємодії із обласною владою, органами місцевого самоврядування, триватиме і надалі.

А в подальших планах начальника ГУНП в Рівненській області — забезпечення поліцейського офіцера в кожній територіальній громаді, посилення безпеки дорожнього руху в частині профілактики, технічна модернізація обладнання для ефективної протидії злочинності, соціальний захист поліцейського у плані престижу професії, а також її популяризації серед молоді, та впровадження наймасшатбнішого проекту Національної поліції України системи відеофіксації «CustodyRecords». Система потрібна для гарантування дотримання прав людини під час перебування в поліції, а також зможе захистити правоохоронців від можливих провокацій. Вже у наступному році «CustodyRecords» запрацює на базі чотирьох «кущових» підрозділів поліції.

«Разом із особовим складом поліції області ми і надалі працюватимемо над покращенням якості надання поліцейських послуг для громадян, підвищенням рівня їхньої довіри та створення їм безпекового середовища», — підсумував Олексій Камишанський.