СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:41

На Рівненщині поліцейські склали 1754 адмінматеріалів за порушення правил карантину

За результатами проведених перевірок із часу запровадження червоного рівня епідеміологічної небезпеки в області поліцейські виявили 282 порушення запроваджених обмежувальних заходів за частиною 1 статті 44-3 КУпАП. Відповідні протоколи складені на суб’єктів господарювання, їх працівників, а також на водіїв, пасажирів і фізичних осіб. 

Крім того, за ігнорування маскового режиму або відсутність документів, що посвідчують особу, працівники поліції винесли на громадян 1427 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП.

За фактами підроблення і використання офіційних документів підрозділи дізнання проводять досудове розслідування у п’яти кримінальних провадженнях, відкритих за статтею 358 КК України. Крім того, матеріали двох кримінальних проваджень із обвинувальним актом скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, мобільні групи у складі поліцейських та представників Держпродспоживслужби продовжують вибіркові перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Відповідно до п. 18 постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 працівники поліції мають право перевіряти документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби.