СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:25

На сесію Рівненської обласної ради 12 листопада виноситься понад 70 питань

Порядок денний пленарного засідання затвердили сьогодні на президії.

Депутати планують прийняти з десяток кадрових рішень. Зокрема, щодо керівників закладів культури, а саме обласних театрів, бібліотек та центру народної творчості. Також до порядку денного внесено питання про керівника Обласного бюро судово-медичної експертизи та поновлення на посаді Романа Шустика.

Є в порядку денному і питання внесення зміни до обласних програм. Очікується виділення додаткового ресурсу на боротьбу з COVID 19, впровадження програми «Безпечне місто». Розподілятимуть наявний фінансовий ресурс для тергромад на вирішення земельних питань. Загалом депутати планують відкоригувати 14 обласних програм.

Під час внесення змін до бюджету Рівненщини, спільно з департаментом фінансів ОДА, депутати профільної бюджетної комісії мають віднайти необхідний фінансовий ресурс на виплату заробітних плат вивільненим працівникам обласного діагностичного центру.

Крім того, на сесії прийматимуть низку рішень, які стосуються діяльності обласних комунальних закладів, підприємств та установ: це внесення змін до статутів, надання дозволів на списання, передачу автомобілів в користування, припинення надання в оренду майна та землі.

Є в порядку денному питання про припинення або ж про надання права користування мисливськими угіддями.

Депутати мають прийняти рішення, чи надавати згоду на проведення будівельних робіт в рамках реалізації програми «Велика реставрація» у 2022 році на двох об’єктах Острозького історико-культурного заповідника. А також – щодо реконструкції обласного спортивного ліцею в м. Костопіль за програмою «Велике будівництво».

Є в порядку денному більше десятка звернень до органів державної влади з різних питань. Зокрема, з приводу належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я, необхідності впровадження механізму закупівель ліків для пацієнтів з орфанними захворюваннями, про забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в інклюзивно-ресурсних центрах.

На розгляд виноситься також звернення до Міністра інфраструктури України та голови правління АТ «Укрзалізниця» щодо збереження на станції Здолбунів – Пасажирський зупинки пасажирських потягів сполученням «Солотвино – Київ» та «Київ – Ужгород – Солотвино».

Варто зауважити, що одразу кілька звернень стосуються актуальних питань зростання тарифів на енергоносії та належного проведення цьогорічного опалювального сезону, які підготували депутати різних фракцій.

Саме з тарифів та енергоносії депутати власне, і мають намір розпочати пленарне засідання. За рішенням президії, перед тим, як перейти до порядку денного, заслухають інформацію департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації про стан підготовки об’єктів соціальної сфери, закладів освіти та охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період.