СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:50

На Рівненщині поліцейські посилили заходи із протидії нелегальному обігу підакцизних товарів

Поліцейські блоку превенції проводять превентивну роботу щодо недопущення незаконного виробництва та реалізації на території області алкоголю та тютюнової продукції. Так, за результатами 925 перевірок торгових закладів, ринків, місць стихійної торгівлі вилучено майже 630 літрів спиртних напоїв і 579 пачок цигарок сумнівної якості.

Працівники поліції упродовж тижня задокументували 66 адмінправопорушень, із яких 46 — за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, зокрема, і за продаж неповнолітнім, та 20 — за статтею 156 КУпАП (провадження господарської діяльності без ліцензії).

Так, 256 пачок цигарок, 142 пластикові пляшки різної ємності із рідиною з різким запахом спирту, а також 12 літрів вина невідомого походження виявили у селищі Рафалівка Вараського району в місцевій крамниці. Працівники СРПП відділення поліції №1 (смт Володимирець) задокументували факт продажу тютюнових виробів без марок акцизного збору та вилучили спритовмісну продукцію невідомого походження. За частиною 1 статті 156 КУпАП на власника закладу складено адмінпротокол.

У продуктовому магазині села Боремець поліцейські відділення №1 (смт Млинів) виявили, що підприємець здійснював роздрібну торгівлю цигарками та горілкою без акцизних марок. Поліцейські вилучили 51 пачку тютюнових виробів та 55 пляшок алкоголю.

А в підприємця, який здійснював торгівлю слабоалкогольними напоями без відповідної ліцензії у кафе-барі в місті Дубно працівники поліції вилучили 32 пляшки пива та склали на дубенчанина адмінпротокол за ч.1 ст. 164 КУпАП.

Крім того, 66 пляшок аналогічного слабоалкогольного напою загальним об’ємом майже 40 літрів працівники Сарненського РВП вилучили із торгового закладу, що в селі Селище. За провадження господарської діяльності без відповідної ліцензії на приватного підприємця складено адмінматеріали.

Відпрацювання із протидії нелегальному обігу підакцизних товарів на території області тривають.

Поліцейські наголошують суб’єктам господарювання на дотриманні правил торгівлі алкогольними, слабоалкогольними і тютюнових виробами та відповідальності за їх порушення.