СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:22

За систематичне домашнє насильство судитимуть жителя Дубенського району

За десять місяців поточного року поліцейські області склали майже чотири тисячі адміністративних протоколів, відкрили 115 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства, із яких 81 — скерували з обвинувальним актом на розгляд суду. На спеціальному обліку кривдників наразі перебуває 3200 осіб.  

Так, 12 жовтня, 60-річна жителька села Михайлівка, вкотре звернулася до дільничного офіцера із заявою, що колишній чоловік, із яким розлучена із 2006 року, але проживає в одному будинку, вчиняє відносно неї психологічний тиск, нецензурно виражається на її адресу та виганяє із дому.

Попри неодноразове притягнення порушника до адмінвідповідальності, зокрема і винесення термінового заборонного припису, відбування 10 діб адмінарешту в ізоляторі тимчасового тримання,  той на шлях виправлення не став і продовжував вчиняти домашнє насильство відносно жінки.

Слідчі відділення №2 (м. Радивилів) Дубенського РВП 28 жовтня повідомили про підозру 63–річному жителю села Михайлівка у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 126-1 Кримінального кодексу України, а матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Відтак, за свої дії нестиме кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до двох років позбавлення волі.