СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:31

Студенти Острозької академії перемогли у конкурсі аматорського відео

13 жовтня 2021 року відбувся Міжнародний онлайн-марафон «Культурна дипломатія в українсько-німецьких відносинах: тренди, постаті, інструментарій (до 30-ліття відновлення дипломатичних відносин)». Захід пройшов у межах проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі» (кураторка – Голова Правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, докторка історичних наук, професорка Ірина Матяш) і Тижнів Німеччини в Україні.

Подія була організована Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин і Фондом Ганнса Зайделя в Україні.

Участь в онлайн-марафоні взяли представники Міністерства закордонних справ України, українських дипломатичних закордонних установ, експерти з питань культурної дипломатії, студенти та викладачі закладів вищої освіти України, Молдови та Грузії, представники різних громадських організацій та ін.

У рамках Міжнародного онлайн-марафону був проведений конкурс аматорського відео «Стоп-кадр: Німеччина очима українських студентів». У інтелектуальному змаганні взяли участь студенти низки закладів вищої освіти України. Студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Національного університету «Острозька академія» також долучилися до конкурсу. До складу команди, яка представляла Академію, увійшли члени молодіжного відділення Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Роман Кіценко, Дмитро Стретович, Вікторія Кацура, Анна Терещенко, Олена Терещенко, Мар’яна Христик.

За підсумками голосування, яке проводилося на офіційній сторінці Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин у соціальній мережі Facebook, відеоробота спудеїв Острозької академії здобула найбільше голосів і була визнана переможцем конкурсу.