СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:24

У Саакашвілі заявили, що його хочуть вбити в тюремній лікарні, прем’єр відреагував

Адвокат екс-президента Грузії, громадянина України Міхеїла Саакашвілі Ніка Гварамія стверджує, що в тюремній лікарні планується імітувати бунт з метою ліквідації Саакашвілі.

“Переведення в тюремну лікарню буде пов’язане з проблемами безпеки і, за нашою інформацією, ці проблеми будуть імітовані нинішньою владою країни. Буде т.зв. імітований бунт, який закінчиться ліквідацією Міхеїла Саакашвілі”, – розповів Гварамія.

Адвокати вимагають, щоб влада Грузії в найближчі години вирішила питання госпіталізації експрезидента в багатопрофільну клініку, де зможуть забезпечити безпеку Саакашвілі і подбати про його здоров’я з урахуванням усіх потреб.

В свою чергу, прем’єрміністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав “черговою брудною провокацією” заяви про плановану ліквідацію Саакашвілі в тюремній лікарні, пов’язавши їх із наближенням другого туру муніципальних виборів.

“Це почерк Саакашвілі і чергова брудна провокація… Ми добре розуміємо причину, з якої вони сіють паніку, на нас чекає напружений тиждень, і ми почуємо від них багато брифінгів, що містять абсурдну паніку. Я хочу закликати населення до спокою, спокійно вислуховувати ці нісенітниці. Звичайно, це абсолютно безпідставно”, – зазначив Гарібашвілі.

Він додав, що “Грузинська мрія” не здатна на “таку жахливу провокацію”, на відміну від партії Саакашвілі, “Єдиного національного руху”.

Прем’єр вірить, що Саакашвілі доручив домогтися його госпіталізації під приводом погіршення стану здоров’я, сподіваючись на те, що прихильникам вдасться його звільнити, коли він перебуватиме в приватній клініці.

Гарібашвілі виключив, що Саакашвілі переведуть у клініку цивільного сектору. За його словами, абсолютно всіх голодуючих в’язнів у разі необхідності госпіталізують до тюремного госпіталю, і експрезидент “не є привілейованим”.

Нагадаємо, що Саакашвілі продовжує голодування в Руставський в’язниці уже 24-й день. Через погіршення стану 22 жовтня йому знадобилося провести переливання крові.