СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:49

За дві смерті на дорозі житель Рівненщини отримав іспитовий термін

Такий вирок виніс Рівненський районний суд 21-річному жителю села Городище Рівненського району, який 12 липня цьогоріч у селі Грушвиця спричинив смертельну ДТП.

Так, рухаючись автодорогою «Київ-Чоп» о 01:20 водій автомобіля «Renault Trafic» перетнув суцільну розділювальну смугу, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем «Daewoo Lanos».

Унаслідок ДТП 52-річний керманич та 52-річна пасажирка легковика, подружжя із міста Нетішин Хмельницької області, загинули на місці події. Їхню дворічну внучку госпіталізували у реанімаційне відділення: вона отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

21-річного рівнянина поліцейські затримали в порядку статті 208 КПК України. Він теж зазнав травм, тож перебував під вартою у лікарні. Відповідно до освідування водій на момент ДТП був тверезий.

Слідчі слідчого управління повідомили керманичу про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох людей).

На початку вересня матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

На судовому засіданні підсудний зізнався у скоєному, щиро розкаювався, а потерпіла сторона просила суворо не карати, адже він добровільно та повністю відшкодував заподіяну матеріальну та моральну шкоду.

21-річного рівнянина суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Втім, чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку (три роки) не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов’язки.