СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:51

Навчальні заклади Рівного готові до роботи в осінньо-зимовий період

-З метою належної підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період було проведено ревізії котлів, теплових мереж, запірної арматури, котельного обладнання закладів освіти; промивку тепломереж та проведення гідравлічних випробувань; збереження тепла в приміщеннях навчальних закладів; ремонт та заміну труб, кранів, насосного обладнання та інші питання, – зазначив начальник управління освіти Богдан Турович під час доповіді на засіданні виконавчого комітету Рівнеради.

У період з 16 по 20 серпня 2021 року було проведено огляд готовності закладів освіти міста. Питання стану підготовки навчальних закладів до зимового періоду розглядалось на нараді керівників навчальних закладів у серпні 2021 року.

Також було проведено аналіз експлуатаційного та технічного стану матеріально-технічної бази та енергетичного обладнання.

У відповідності до вимог нормативних документів виконано промивки і гідравлічне випробування, продувку систем теплопостачання з оформленням актів встановленої форми в порядку, передбаченому нормативними документами, прочищено систему водовідведення. Гідравлічне випробування теплових мереж та їх промивка в начальних закладах проведено власними силами без залучення спеціалізованих організацій.

У всіх закладах проведено ревізію запірної та регулюючої арматури, обладнання і трубопроводів, у місцях пошкоджень виконано поточний ремонт, відновлено пошкоджене ізоляційне покриття трубопроводів та іншого обладнання систем теплопостачання та гарячого водопостачання.

Всі заклади освіти обладнані засобами обліку енергоносіїв.

На виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції приміщень закладів освіти в 2021 році з місцевого бюджету виділено 32 968,8 тис. грн. У поточному році заплановано:

• виконати ремонти фасадів у ЗДО № 52,ЗОШ № 3,НВК № 12, РГГ, ДНЗ Квасилів – 18001,952 тис. грн.

• виконати ремонти покрівель у ЗДО № 56,ЗОШ № 23, РНЦ «Особлива дитина» – 6031,709 тис. грн.

• провести заміну вікон № ЗОШ №№ 5,11, ЗДО № 29 – 3964,968 тис. грн.

• виконати ремонти інженерних мереж у Центрі Пагінець, ЗОШ №№ 9, 22, РГ Гармонія – 2775,621 тис. грн.

Виконано поточний ремонт зовнішньої системи теплопостачання в НВК №19, Квасилівський НВК, НВК Колегіум вартістю 130,0 тис. грн.; внутрішньої системи теплопостачання у ЗДО №№ 22, 40, 43 вартістю 87,7 тис. грн.

У 2021 році розпочато реалізацію інвестиційного проекту із залученням коштів кредиту Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) “Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення” (НЕФКО-3). Для впровадження енергозберігаючих заходів (лоти «Освітлення», «Крани,кухні») для галузі виділено коштів 2 001,9 тис. грн. На даний час в заклади освіти поставлено 13048 шт. енергозберігаючих ламп на суму 878,9 тис. грн. Відповідно до кошторисних призначень управлінням освіти та закладами, які перебувають на самостійному балансі, укладено договори на виконання послуг комунальних служб водо-, тепло-, газо-, електропостачання. Розрахунки за комунальні послуги проведені в повному обсязі. Станом на 01.10.2021 заборгованість з оплати за енергоносії відсутня.

Навчальні заклади міста готові до роботи в осінньо-зимовий період, про що свідчать наявні акти готовності теплових господарств. Паспорти готовності об’єктів до експлуатації у 2021-2022 опалювальному сезоні наявні у 100 % об’єктів.