СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:02

У селі на Рівненщині біля магазину помер чоловік

У невеличкому селі Мости Здолбунівського району поблизу місцевого магазину чоловікові стало зле. Проте ніхто з місцевих жителів не поцікавився, що з ним. Цілу добу чоловік пролежав під плотом і помер, – повідомляє РВ.

— Людина цілу добу з неділі на понеділок сиділа під плотом біля магазину, — розповіла Олена. — Ніхто йому не допоміг. Моя знайома, колишня медсестра, йшла в понеділок вранці до магазину і побачила його. Запитала в продавців, чи знають, хто це. Їй відповіли, що ні. Вона поміряла пульс, він був дуже слабким. Викликала «швидку». Чоловіка транспортували до Здолбунівської лікарні, проте він помер дорогою. Мабуть, його ще й обікрали — ні телефону, ні документів, ні грошей при ньому не було. А чоловік був охайним, віком близько 60 років. Не знаю, що з ним до цього сталося. Може, грибник? Він не місцевий.

У Рівненському центрі екстреної медичної допомоги інформацію підтвердили:

— О 7.53 4 жовтня на лінію 103 надійшов виклик про те, що у с.Мости на узбіччі дороги лежить невідомий чоловік без свідомості. За вказаною адресою прибула фельдшерська бригада з ППБ с.Мізоч. Під час огляду пацієнта видимих травм не було помітно. Уповільнене серцебиття, шкіра на дотик холодна. Документів при собі у чоловіка не було. Під час транспортування до Здолбунівської центральної районної лікарні чоловік впав у стан клінічної смерті. Бригада провела необхідні реанімаційні заходи відповідно до протоколу, проте врятувати чоловіка не вдалося. Медики констатували біологічну смерть чоловіка. Бригада «швидкої» повідомила про цю подію поліцейських. Тіло пацієнта направлено до моргу.

Як пояснили в Мізоцькій амбулаторії, яка обслуговує і населення Мостів, попередня причина смерті чоловіка — переохолодження.

Речниця поліції області Світлана Карачун:

— Так, справді, зафіксовано такий випадок. Особу чоловіка поки не встановлено. За цим фактом відкрито провадження відповідно до частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України з позначкою «раптова смерть». Слідчі дії тривають.