СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:12

На Рівненщині троє іноземців займалися підприємницькою діяльністю без належних документів

На Рівненщині завершилися профілактичні заходи з протидії нелегальній міграції під умовною назвою «Мігрант». Заходи з 25 серпня по 1 жовтня проводилася спільними силами Міграційної служби, Національної поліції області, обласного Управління Служби безпеки,  та за участі інших органів державної влади і місцевого самоврядування.

Упродовж місяця виявлено 41 нелегального мігранта та прийнято 36 рішень про примусове повернення в країну походження. Одну особу поміщено до ПТПІ, а стосовно 44 порушників прийнято рішення про заборону в`їзду відповідно до Підстав для заборони в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну. Країни походження переважної більшості затриманих: Азербайджан, Республіка Білорусь, Російська Федерація.

Серед порушників виявлено трьох іноземців, які займалися підприємницькою діяльністю без належних документів.

За період профілактичних заходів працівники УДМС області притягнули до адміністративної відповідальності 89 осіб, з них 67 іноземців за порушення правил перебування на території України (ч. 1 ст. 203 КУпАП). На громадян України склали 22 адміністративні протоколи  за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців (ст. 205 КУпАП).

Також на порушників міграційного законодавства накладено штрафів  на суму понад 140 тис. грн.