СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:25

За минулий тиждень викрито 15 порушень природоохоронного законодавства, – Рівненський рибоохоронний патруль

У період з 23 по 30 вересня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 9 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 2 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 459 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 40 од. заборонених знарядь лову», – повідомив  керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, 27 вересня 2021 року  рибпатрульні  задокументували грубе порушення  правил рибальства. Інцидент стався на водоймі, поблизу с. Корост Сарненського району Рівненської області. Двоє чоловіків з човна  здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Завдяки оперативним діям працівників відомства порушники не встигли завдати збитків рибному господарству.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.