СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:04

Будівельні об’єкти Рівного відвідали інспектори Держпраці (+ФОТО)

В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи посадові особи Управління Держпраці у Рівненській області продовжують наносити візити на об’єкти будівництва м.Рівне. Так, із залученням відповідальних осіб п’яти суб’єктів господарювання посадовці надали консультації працівникам на трьох об’єктах будівництва, зокрема, на вулицях Костромська та Гагаріна, на вул. Гр. Сковороди та вулицях Гагаріна та Марфи Струтинської.

Зазначені об’єкти будівництва висотної забудови посадовці обрали для візиту ще й тому, що на час огляду по Рівненській області було оголошено штормове попередження із значними поривами вітру. Враховуючи, що встановлені на об’єктах баштові крани значно вищі 15 м, необхідно призупиняти роботу у разі перевищення допустимої швидкості вітру робочого стану, зазначеної в журналі нагляду (паспорті).

Фахівці Управління провели бесіду не лише з посадовими особами генпідрядників та залучених субпідрядних організацій, а й працівниками робітничих професій. Під час спілкування начальник відділу нагляду на будівництві та котлонагляду Управління Іван Онищук зробив наголос на травмонебезпечних операціях. По кожному окремо взятому об’єкті були розглянуті конкретні рішення із забезпечення безпеки праці з врахуванням наявних технічних засобів і методів робіт, використання засобів колективного та індивідуального захисту. Було зауважено, що роботодавці не забезпечують в повному обсязі робітників спецодягом відповідно до встановлених норм.

Вкотре генпідрядникам наголошувалось на необхідності забезпечення реєстрації всіх осіб, які входять на об’єкт або виходять з нього, унеможливлення допуску на його територію сторонніх осіб. Крім того, функції координаторів з охорони праці покладено на осіб, які не мають підтверджену незалежним органом кваліфікацію за професією інженер з охорони праці (будівництво).

Велику увагу було приділено питанням належного оформлення працівників, ризиках незадекларованої праці.