СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:14

Третяк різко відповів народному депутату щодо музичної школи у Рівному

Міський голова Рівного Олександр Третяк різко відповів народному депутату України Дмитру Соломчуку щодо приміщення у якому тимчасово навчатимуться вихованці музичної школи №1.

Нагадаємо, учора під час засідання тимчасової комісії у Верховній Раді нардеп від Рівного заявив, що міська влада більше тисячі дітей виселила з музичної школи “на час реконструкції” у розвалене приміщення.

Ці слова судячи з усього розлютили очільника Рівного і сьогодні він з США передав Соломчуку “полум’яний привіт”.

“Я вже звик до того, що Третяк лишень за 9 місяців роботи на посаді, встиг зруйнувати дороги, забудувати незаконно Рівне, роздати землю, встановити тимчасові конструкціі, зруйнувати історичні будівлі! А от вчора я дізнався, що занедбана будівля Музичної школи номер 1, це також моя робота!

Знаєте чим показова місцева політика, будь-який мешканець міста знає всі досягнення політичних діячів і хто чого вартий.
Я думаю рівненській громаді цілком зрозуміло, що народний депутат, розпочинаючи війну з Третяком, змонтував ролик про чергову зраду, і виставляє його на рекламу – це всього лишень піар і політичні процеси.

Якби я вам показав оці гнітючі світлини розрухи й тотального занепаду без підпису, далеко не кожен з вас здогадався би, що вони належать існуючій будівлі Музичній школі.

Діти вчилися десятиліттями в катастрофічно жахливих умовах- про це я заявляв з перших днів моєї роботи. Під час огляду мною приміщення в лютому було зрозуміло- фізично те, що там є школою назвати не можна. Дав доручення заступниці негайно знайти підходящі умови для здобувачів освіти. Ремонт другого корпусу, згідно проекту, який актив школи захищає– це 3 роки і десятки мільйонів.

Півроку Кузьмічова Марина займалась пошуком відповідного приміщення. Перебрали всі об’єкти комунальної власності.
Розглядали варіант переселення в будівлю «Народного дому», але й він у жахливому стані! Просто бракує слів, щоб описати! Треба ремонтувати покрівлю, підлогу, освітлення і багато чого іншого. Розглядали варіант оренди в ВУЗах, зокрема, вели переговори з НУВГП, РДГУ, Інститутом післядипломної освіти.

За пропозицією батьків, розглядали приміщення Укртелекому і ще ряду приміщень в центральній частині міста.
Словом усе, що комісійно оглянули, потребує значних ремонтів і відповідно дуже потужних капіталовкладень, або ж не підходить за площею та технічними характеристиками.

Шановний народний депутате! Чому за роки своєї каденції ви не потурбувалися умовами навчання дітей в Музичній школі на 16 Липня? Чому в минулому році, коли діти вчилися дистанційно, навіть не в карантинний період, вас не турбувало порушення прав дітей на мистецьку освіту! Ви не ролики проти Третяка запускайте! Досить колихати інформаційний простір пустослівними заявами, займіться реальними справами на користь громади!

Шановні батьки! Прошу вас заспокоїтися і повідомляю, що по своєму приїзду, особисто займусь цим питанням. Неодноразово заявляв- приміщення на Віденській тимчасове. Створимо робочу групу у складі батьків, представників політичних фракцій депутатського корпусу Рівненськоі міської ради, народних депутатів і продовжимо пошуки кращих умов”, – зазначив Олександр Третяк.